In samenwerking voedsel verbouwen

De natuur is prachtig om door te wandelen, naar te kijken, kort bij huis maar ook in andere landen.

Op het platteland daar verzorgen boeren de akkers en de dieren die ons maar ook mensen elders op de wereld voorzien van voedsel, omdat de boeren dit altijd doen zijn wij het contact met ons eigen voedsel verbouwen kwijt geraakt.

Doormiddel van het aanleggen van voedselbossen raken we weer in contact met de natuur en voedsel. Dat stukje van het mens zijn dat we miljoenen jaren altijd al gedaan hebben. Behalve de laatste 50 jaar.

Voedselbossen is een landbouwsysteem dat voedsel verbouwd in samenwerking met de natuur. Door de natuur aandachtig te bestuderen, dit zoveel mogelijk via een doordacht ontwerp te proberen na te bootsen met eetbare soorten, ontstaat er een bos. Beter gezegd een bosrand die voedsel produceert voor mens en dier.

Welkom bij de Limburgse voedselbosbrigade!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *