Bottom up

Naar aanleiding van het subsidie traject LEADER voor Nationaal landschap Zuid-Limburg zijn er inmiddels een aantal Bottom up bijeenkomsten geweest bij Domein Holset in Vaals.

Het doel is om te komen tot een koepel om kennis te delen tussen de diverse voedselbos initiatieven in Limburg. In Zuid-Limburg zijn we momenteel aan het onderzoeken of er een LEADER aanvraag kan komen, voor voedselbos initiatieven in Zuid-Limburg.

Via deze webpagina houden we u hierover op de hoogte. Op dit moment zijn we de diverse projecten aan het inventariseren. U kunt dit formulier invullen dan wordt u door de werkgroep Bottomup benaderd en verder op de hoogte gehouden.

De volgende bijeenkomst is op zondag 26 maart 2017 om 10:30uur tot 13:00 bij Domein Holset  Aanmelden voor deze bijeenkomst via deze link (datumprikker invullen). 

Agenda voor 26 maart:

  • Waterschap Limburg wateropvang Marco de Redelijkheid
  • Verslag overleg met Henk Schmitz van LEADER
  • Presentatie ingediende initiatieven
  • Ontwikkelingen binnen de provincie Limburg
  • Verslag Limburgse Natuur en Milieufederatie symposium Voedselbossen Herstellende Landbouw

Indien u graag met een project wilt aansluiten kunt u een mail sturen voor meer en recente informatie over het koepel project.

Info over Leader:

Initiatiefnemers LEADER Zuid-Limburg
Het programma is een gezamenlijk initiatief van de Vereniging van Kleine Kernen in Limburg (VKKL), de Mergelland­corporatie, de stichting Instandhouding Kleine Landschaps­elementen in Limburg (IKL) en Natuurrijk Limburg. Samen met de Provincie Limburg en de Gemeente Eijsden-Margraten stelden zij in oktober 2014 een werkgroep in voor de voorbereiding en organisatie van het van het programma. Meer informatie op de website.

Laatste verslag van de LAG (Lokale actie groep)

Filmpje van het voor traject opgenomen in Beek op 4 maart 2015.

Netwerk natuur inclusieve landbouw in Nederland.

Bekijk in de Agenda alle geplande activiteiten in Swalmen, Echt-Susteren, Vaals, Heerlen en meer …